TIPS NAK MAJUKAN BUSINESS KITA

Cerita pagi tadi. 

Sambil makan-makan minum-minum , kami tambah lagi ilmu dari Atuk kami  GAM Arif Ismail tips nak majukan business. Sangatlah pentingnyaaaa…. lebih lagi untuk usahawan-usahawan baru.
Apakah?

.

1. Buat big  target apa kita nak capai. Mesti ada tarikhnya. Lagi best, buat siap-siap invitation card untuk jemputan kenduri kesyukuran bila capai target nnt.

.

.

2. Pecah-pecahkan kpd small targets and things to do cam ne nak capai big target kita.

.

.

3. Kena buat BOP atau product preview. Kalau harapkan existing client/customer je…. camne business nak berkembang , camne nak luaskan rangkaian. On line dan offline.

.

.

4. Cukupkan  FB frens 5000. Lepas tu boleh kumpul followers. Pastu buat Page. Invite invite dan invite. Ni semua kita punya market potential.

.

.

5. Belajar guna FBAds. Attend bengkel Digital Online Marketing. Ada  yang berbayar macam seminar SifuFBads yang popular tu. Kalau pandai cari ada je yang free. Tak rugi invest masa dan duit untuk untung forever.

.

.

6. Belajar buat good copy writing. Tengok contoh-contoh posting orang yg beribu riban followersnya. Build our own branding.

.

7. Belajar buat poster sendiri. Senang jer. Banyak application dalam google play tu. Antaranya Poster Maker dan Canva.

.

.

8. Yang utama skali, kena ada strong support system dan cycle yg owesome. Good Teamwork , good mentor, good partnership, buddy, downlines , stokis etc. Bila time energy kita ke laut.. mereka lah superman superwoman kita.
Sekian
Zizin Othman

Cheras
#tipsbusiness