Career Review: Unit Trust Consultant vs Makan Gaji

Thousands of young graduates hit the street to find the job. Starting salaries from RM1500 to RM4000 or even more. When they get tired to find the job, some of them said it is enough just to get the personal assistant salary of RM1000 per month.

So, can you imagine after 5 to 6 years studying to get a bachelor degree and suddenly there is no job suitable and available, the young graduates can opt to be a Personal Assistant, a clerk, a cashier, admin staff, temporary teacher etc. Do they do it because of they love the job or because they just want to earn the money.

Where is their skills that they learn in university or college on how to survive during tough time, at last minutes. They can complete their assignment on last minute. How cannot they sit down and think about their future for another 3 to 5 years after getting their degree.

So lets open your mind and think …

Unit Trust Consultant Makan Gaji at Corporate World
Qualification SPM je Degree ma…
First Year Income Kalau rajin RM10,000 per month. Kalau malas RM0 la. RM1,500 to RM4,000. Kalau malas kena terminate bro.
After 3 Years Income RM20,000 kalau ikut cakap leaders la. Kalau tak ikut, lingkup RM3,000 to RM6,000. Kalau tak ikut cakap boss. You are FIRED. Pastu kena cari kerja lain
Tahap Sibuk Masa Mula2 kena disiplin la. Pastu baru ada time freedom Disiplin dari mula kerja sampai pencen bro. Kalau tak, tak berkat masa dan rezeki kita.
Boleh Cuti Panjang boleh Boleh kalau nak cuti terus dari syarikat tu
Free Vacation Overseas insyaAllah. Boleh pergi London, Paris, Mekah dsb free vacation tak de masa I kerja dulu, Tapi pergi overseas sambil training n meeting ada la.

Imagine that you want job security, imagine that you want time freedom, you want a handsome income, free vacation. After 3 years you can become a Group Agency Manager. In the corporate world, it is close to NONE for you to become a General Manager after 3 years.

Imagine you nak cuti pergi London. Boleh tak you pergi bercuti dalam tahun pertama you kerja dengan syarikat u tu, mereka bayarkan tambang, makan dan minum you. Hotel lagi. So tak lain dan tak bukan, jawapannya ada dalam menjadi unit trust consultant Public Mutual.

Klik di sini sekarang untuk mengetahui cara-cara menjadi unit trust consultant yang berjaya.

10 thoughts on “Career Review: Unit Trust Consultant vs Makan Gaji

  • Cuba bayangkan,kalau semua org jd UTC. Utc tak boleh juga cari makan sebab kena buat sales base on org makan gaji. So, sebab tu hidup
    Kita saling memerlukan. Cuma lain org lain cara. Itu je. Bukan nk
    Kondem org makan gaji ke apa. Cara utk freedom berbeza2 bagi semua org. Pndgn saya je..:)

  • Betul tu hamba Allah. Tak semua orang boleh jadi UTC. Dan UTC memang memerlukan client dari orang makan gaji. The intention of the blog post is to encourage people to do their own business. Because to become an employee, it is already taught in university even from the beginning of our study life in darjah 1. The importance of makan gaji is well known. And that’s why the majority of parents concern about their children lulus periksa atau tak.

    Perhaps the importance of doing our own business was not well informed. The blog post here does not mean to kutuk org makan gaji. I was makan gaji jugak dulu. I can taste the meaning of life too at that time. And from there, I also learn about life. I bersyukur makan gaji dulu. Allah dah tetapkan jalan2 yang kita lalui.

    The blog post intention is to encourage more Muslim brothers to delve into business world with minimal capital and very much less risks… And by doing our own business, we also take the challenge of Saidina Umar ra. I will elaborate on what Saidina Umar said in the future blog post.

  • saya ni berminat nak jadi UTC,tapi mcm mana caranya ye…saya di seberang jaya,penang…lulusan spm je tapi ada latar belakang insuran..kebanyakan client dari insuran yg berminat nk invest PM ngan saya..boleh tolong x?terima kasih…

  • Hi Suhaidasy.

    Tolong call saya @ 019-2121210.
    Saya akan terangkan bagaimana kita dapat bantu.

    Nazri (on behalf for Arif)

  • Saya seorang student. Spm ade and tringin nak tambah pendapatan so nak join la. Tapi layak ke saya ? Saya pengalaman dalam benda2 macam nie tak pernah ada . So macam mana ek ??

  • Hai Zaki. Pengalaman tidak diperlukan. Yang paling penting ialah kemahuan.
    Tolong call saya (019-2121210) dan saya akan terangkan bagaimana awak boleh
    sertai kami.

  • I’m so interested to join UTC but guys you all at KL.. every week meeting held at your office… so how about me at penang…could you arrange some knowledge sharing kt cni?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*