Tag Archives

23 Articles

Agency Meeting 26 March by J-CHI Unit Trust Consultants

Agency Brainstorming by Siti Salehatun JUST
  • 23rd nsc incentive to guangzhou – rooming list and flight details
  • new investor form (individual)
  • exemption from FIMM cute exam for candidates who have completed & passed module 4 CFP (investment planning) effective 1st april

Jas sharing

The 4 quadrant

Urgent+Important –

  • lot of us bz in this quadrant
  • results : crisis,disttrust

Not Urgent+Important –

  • efective person sits here, relationship building,
  • results : clear vision

Not Important+Urgent –

  • cth FB, result – irresponsible, short term focus,
  • results : weak relationship

Not Urgent+Not Important –

  • cth Gosip, lepak minum kopi
  • results : fooling urself : kalau kita tipu org lain kita dosa, kalau kita tipu diri sendiri kita? – rugi.

Market Update
Q1 : global equity market seems allright
Q2 : usd expect to be weak sbb oil price is rising

  • slower growth in China
  • debt issues in Europe
  • malaysia gdp 2012 forecast 4-5%. largest trading partner – China
  • Malaysia GE on may/june – free beez & reports. historically towards GE market will be up

Malaysia – new responsible lending guideline due to concern over rising household debt-to-GDP rsatio 77% in 2011. target malaysia 60%

  • calculate net income
  • 70% loan, 30% own money
  • higher income eligibility & criteria for credit cards application : below 3k per month
  • financial programs by AKPK saturday morning

Fundemental Analysis
Gold trend – downtrend since August
KLCI – market lagged

p.s. Arif and myunittrust.com pertama kali dalam Malaysia akan mengadakan seminar how you can do unit trust business within 45 minutes. datang segera SEBELUM seminar ini dikenakan bayaran. Click www.myunittrust.com/seminar for details or call/smS Zarif at 010-4203521

Asal usul sama, tapi perhatian & penghargaan berbeza!

Dalam satu galeri seni, lantainya diperbuat daripada batu marmar, dan dalam gakeri itu juga ada sebuah patung yang cantik dperbuat daripada batu marmar juga. Lantai marmar merasa hairan mengapa orang datang dari jauh ke galeri itu dan memijak-mijak lantai marmar semata mata untuk melihat patung marmar padahal mereka berasal daripada bahan yang sama.

Lalu lantai tanya dengan patung ‘aku merasa hairan, kita datang dari gua yang sama, hidup bersama namun hari ini orang datang dari jauh memijak aku semata-mata nak melihat kau, mengapa ya?’

Patung tersenyum dan menjawab ‘ Betul, kita memang lahir dari gua yang sama, hidup bersama namun adakah kau ingat, sewaktu kita diambil oleh si pengukir? Beliau telah ambil dikau seterusnya mengetuk dan memahat dirimu namun kau berkeras menolak dan membantah perlakuannya’

‘Kemudian beliau putus asa denganmu lalu mengambil aku, beliau mengetuk dan memahat diriku, namun aku bertahan dengan semua kesakitan itu dan hasilnya aku menjadi perhiasan yang cantik seperti hari ini’

Samalah kita bro, nak sukses bukan mcm petik jari je. Kena taji sikit, kena pahat sikit, tukul sikit but worth the pain. We all born in the same soil, go through the same education channel dan makan belacan sama-sama lagi, but some of us sukses kerana berani buat keputusan dan sungguh-sungguh selepas buat keputusan tu. So take this challange hubungi Zarif 010-4203521 atau klik HERE untuk buat keputusan berani!

Brainstorming 5th March by our JUST GAM Jaslinah

Public Mutual Trainings Updates

  • 6 mac new fund briefing
  • 7 mac investment talk
  • 9 mac zakat menyucikan harta 2 CPD point

Upcoming group coaching

Upcoming jas activities
sales workshop @ Public Mutual Butterworth, Batu Pahat & Muar

Market Intellingence

  • gold bukan long term
  • trend seen as ‘ke bawah’ utk long term
  • gold analyst said : trend 2 peak up 2 peak down

9/1 market up gold down
11/2 market up gold down
2/3

  • KLCI market dah touch up than 1600
  • down jones dah touch 13k (almost all time high)
  • semua ekuiti market dah tinggi tapi gold is lagged lambat

Currently

KLCI 1583

DJIA 12966

GOLD 1712

trend market
oil preassure – renewed risk to global economy
greece issue less concern

HANG SENG

  • indikator market asia pasifik
  • slow blum smpi all time high lagi
  • hubungan dgn ittikal (since byk invest market China)
  • harga tengah rendah tapi suggest amik sikit portfolio utk ittikal (for those who loves)

Market Forecast 2012 KLCI 1620

Tyipical Cycle Public Islamic Dividen Fund

  • rebalancing at q4
  • q2 & q3 DCA
  • exception at q1 & q4
  • severe market jatuh paling lama 1 bulan

Situasi Greece

  • masuk duit tak cukup-cukup mcm poket bocor

BFM updates

  • one guy said ’bankers are stupid parasites’ - bcoz killing the hosts
  • kenapa Greece jadi cam sekarang
  • Greece tak fit kriteria nak join jugak Euro (negara kaya)
  • niat asal nak tolong but benefits Germany actually
  • they help negara kaya dan pinjam dgn Germany but have to buy from Germany

Just Sharing

Asian Top Billionaire rise up 43%

  • Mukesh Ambani > Li Ka-shing > Lakshmi Mittal

Hand phone chargers whilst travelling
roaming chargers masa travel avoid outstanding chargers

  1. .off data roaming
  2. need internet – check price, avoid heavy download
  3. turn phone off when not using
  4. consider getting local simcard
  5. turn voice mail off
  6. use skype

Jeremy Lim Havard graduate turn basketballer overseas

  • underdog at first
  • but practise very hard
  • bila ada peluang show very best
  • compare to us
  • we want 10mill customer but dont practise
  • when that moment come i should be ready

Mistake we made

  1. cakap only
  2. no practise
  3. takde cukup affirmation

be like harimau, cari then terus ngap. dont kalau lapar baru cari.

Nelson Mandel 27 tahun duduk penjara now jadi celebrities
coklat Hersheys 3 kali setup coklat company then failed baru jumpa Hersheys

p.s. Arif and Caliph Group conduct weekly training, meeting and seminar for his unit trust agency at Public Mutual Cheras, Kuala Lumpur, Malaysia. He invites all graduates young and old to join his team for helping Malaysian to invest ONLY in Islamic Unit Trust funds. Don’t wait anymore. Time is running out. Join this sunrise industry. Call me 010-4203521 Zarif or register online through http://seminar.myunittrust.com