December 14, 2007

Testimonial

We’ve grown from zero to more than 180 unit trust consultants in a very short time. It doesn’t stop there. We are now helping our consultants to grow their agency by copying/duplicating our techniques so that they can also grow exponentially.

Below are some of our consultants testimony. If you would also like to grow your business with us, you are most welcome. We only take those who are serious in building this big business to join us. Register at www.myunittrust.com/seminar

 

 

arifismail-top-unit-trust-consultant-round-image

Arif Ismail

Won many awards including Million RInggit Producer since 2006, Top Recruiter 2008 and overseas trip to Hong Kong, Shenzen, Dubai, New Zealand, Los Angeles, Las Vegas, Amsterdam, Istanbul, Bursa, Prague, Venice, Hawaii, Vienna, Budapest. Top 3 Group Agency Manager in Public Mutual Shah Alam branch for 2014

 

nazricfp-top-unit-trust-consultant-round-image

Nazri CFP

Million Ringgit Producer. First AM and GAM from Caliph. Won overseas trips to New Zealand, Amsterdam, Brussel, Instanbul and Bursa. He is certified CFP and IFP

 

raimyhardev-top-unit-trust-consultant-round-image

Raimy Hardev

Won many awards since joining unit trust industry. Million RInggit Producer. Qualified to overseas trip to New Zealand, Los Angeles, Las Vegas, Amsterdam, Brussel, Istanbul, Bursa, Vienna and Budapest. Popular as King of Booth and face-to-Face

 

tahirhasmuni-top-unit-trust-consultant-round-image

Tahir Hasmuni

Qualify to overseas trip since first year joining to Bali, Istanbul and Bursa. Invited speaker to many training from other unit trust agencies. Widely known as King of Cold Calling

67 thoughts on “Testimonial

  • Tak ada comment, cause it has been proven good!! cuma nak beritahu yang saya baru je jadi full time unit trust consultant, setelah sekian lama makan gaji, alhamdullilah saya buat keputusan yang tepat dan kena pada masanya. Pendapatan…memberangsangkan!!. Kepada sesiapa yang masih teragak-agak….ingatlah…..lebih lama anda berfikir lebih banyak masa dan peluang yang anda buang…hurry grab it !!! Anda layak menjadi No. 1 . En. Arif, all the best through out the year and for the up coming year as well. Amin

  • salam en arif,we must pay d fees rm247 before we take d exam right?is it just d payment for exam or include the classes?

  • miss_mcd,
    Fees now is RM250. For class u need to pay RM10 only. See u this Saturday at Public Mutual Cheras Level 3 from 11am to 1245pm for further details.

  • YES, the majority of the class conducted by company is RM10. If by group it is FREE. Come this Sat 11am at Public Mutual Level 3 Cheras Commercial Centre.

  • ini adalah peluang utk majukan diri kita….kerana di dlmnya penuh dgn ilmu2 berkaitan kewangan…so .. kita harus pasang niat utk bantu org lain berjaya.. baru kita akan berjaya..lebih2 lagi bangsa kita sendiri… c u at cimb wealth advisors…

  • alhamdulillah, For this month, managed to get komisyen RM1K++. Syukur jugak dapat join Group Encik Arif. At least tak keseorangan dalam bidang baru nih. Saper nak kasik komisyen mcm tuh. Insyaallah, buat masa sekarang nih kawan-kawanlah yang banyak join pun. Explain sikit tentang Unit Trust, katakan yang ini adalah investment medium to long term, explain sikit pasal financial planning, tunjuk brochure and QFR terus sign form. Biasalah, kalau ada rejection. Dah adat berniaga, tak semua orang akan jadi pembeli. Apa pun, selamat datang kepada sesiapa yang baru nak join. Insyaallah, mana tahu ini mungkin akan dapat mengubah hidup anda.

  • Wah najib, lepas check commission terus masuk sini. Ingat lagi tak Najib macam mana tak konfiden nya kita masa bulan pertama lepas exam hari tu. Target nak dpt sales RM50K utk dapat refund exam fees tu pun tak konfiden. Tengok selepas masuk bulan ke-3 Najib dah berjaya melepasi halangan pertama. Bukan senang nak jadi senang, apa-apa pun semuanya terletak pada diri kita sendiri.

    Kalau dah jadi agent tu jangan lupa pergi kelas-kelas yang telah diaturkan oleh Tuan Arif kita. ilmu tu penting.

  • hohoho…tahniah kepada rerakan semua…terutamanya zamshari….dewi….najib… byk sales tuh…boleh belanje kot… 😛
    Apa2 pun sya pun ingin mengucapkan terima kasih gak En.Arip & Kak Azah … sebab byk membantu kitorang …. dgn kelas2 training weekly dan sebagainya …. X Rugi rasenya join grup E.Arip ni … sbb byk rerakan lain juga sedia membantu …. “we support u” 😀
    So apa tgu lagi kepada mmber2 & bloggers kat luar sana yang berminat dengan bisnes Unit Trust nih…jom attend BOP seminar setiap sabtu kat ofis PM Cheras…. JOMLA JOIN KITAORANG …. FREE LA …. 😀

  • Siapa Dewi Tu Ajumain? he he. Org baru ka? Ajumain punya sales pun byk jugak. Tahniah.
    Bagi rakan-rakan yang belum join training, jom ramai2 kita gie training. Training yang diberikan oleh Arif dan Jaslinah byk membantu kita untuk menjual unit trust.

    Betul tu Ajumain, bagi yang ada hajat nak jadi agent, jom gie kita org punya BOP di Cheras.

  • Zam, Ajumain & Najib,
    Dulu mula2 I join Unit Trust bisnes ni memang rasa macam tak boleh buat je. Tapi lepas training 2 jam dengan Jas hari Jumaat pagi (masa tu jas baru Agency Supervisor in Oct 2005), dan beli thumb print pad yang mahal tu I made a decision to see prospects the following week.

    I pun tak tahu, jumpa prospek, explain sikit lebih kurang, pastu diaorang kata mana nak sign. Dalam satu bulan pertama dapat 30 klien. Not bad ughh.. Alhamdulillah. Masa tu 7-steps of selling skills pun tak pernah dengar. Hentam saja. I ingat street-smart approach is faster to give results. Knowledge is Power only with Action. You all has proven that you have taken the action.

    See you at the Top.

  • 7 Steps of selling tu berguna juga, kalau ada kelas itu lagi kena masuk. At least tau serba sedikit nak menjual. Teori dia berguna, tapi nak follow step by step tu masa nak menjual tu tengok keadaan pada masa tersebut.

    30 clients in a month, kira sesuatu yang bagus. Arif belum share lagi tu he he :-). share mcm mana nak dpt clients sebyk tu dlm satu bulan.

  • Zamsh,
    After attending the 7 Steps of Selling Skills tu, I think we need to promote this method to all our unit trust consultants. I’ve learn something from the MLM guru in the US through his blog that we need to keep our agency simple and duplicatable. By this, we can grow our agency exponentially. You can see how our friends in MLM business even in Malaysia grow their group faster even though we knew and they knew our products are superior than them. The formula is “simple & duplicatable”.

  • The 7 Steps Training conducted by Jas was a good one. May be we can have training on that particular topic again for our new consultants.

  • salam en. arif,saya berminat dgn kerjaya UTC ni,harap en. arif dapat beri tunjuk ajar..terima kasih

  • xsabar nk join rakan2 buat sales..
    ‘saya budak baru belajar..kalau salah tlg tunjukkan..’

  • Semua konsultan unit amanah mau hantar gambar yg stylo sikit dah bagi good comment. Zam, can you visualise you have 80 consultants in a year. If you think you can, you can InsyaAllah. I’ve just started recruiting aggressively when I became Mgr last Sep. So if you all start recruiting when you are not even AS, you can see how huge the growth will be. ithink before you become Mgr pun you akan ada 80 consultants.

  • zamsh,

    after confinement definitely..hehe..tp dah byk tertinggal…rase jaaauuhhhh sgt kt blakang…

  • Gambar stylo tu lagi la tak da. Aku ada gambar background Colosseum boleh bagi tak. Nak bagi semangat sikit utk target trip tahun depan he he 🙂

  • Farah, tak sabar2 lagi nak buat sales eh. Semangat berkobar-kobar. Sempat lagi utk target pergi Rome tahun depan 🙂

  • slm,
    tanya skit kwn2,apa hukum dari segi syarak mendapat komisyen sbg utc?
    sya baru nak menceburkan diri….minta maaf klu ada silap btanya.

  • Assalamu’alaikum

    Pendapat sy berkenaan hukum menjadi agen public mutual (islamic fund) adalah tidak salah…saya berpegang kpd konsep ZAKAT..dimana amil (pemungut zakat) berhak mendapat bahagiannya (dlm percentage@komisyen) dlm memungut zakat..serupa juga dgn agen public mutual (islamic fund) akan mendapat komisyen tertentu berdasarkan jumlah pelaburan si pelabur..betulkn sy jika salah..sy dlm proses menjadi agen public mutual (tetapi hanya menjual dana2 islamik shj).

    pada pendapat saya juga begini…

    Jika hasil komisyen anda diperoleh daripada jualan dana2 yg berlandaskan shariah, maka pendapatan anda itu dikira bersih@halal.

    Jika wang komisyen diperoleh daripada jualan dana2 yg tidak berlandaskan shariah, saya kira ia boleh jatuh kategori haram kerana saya berpegang kepada konsep dalam hukum arak.

    Dengan mencadangkan dana2 konvensional kepada pelanggan kita dan mereka bersetuju untuk melabur dalam dana tersebut maka kita seolah2 bersubahat dalam memberikan sokongan terhadap perkembangan syarikat yg menjalankan aktiviti yg bertentangan dgn syarak. Maka ada unsur syubhah di situ. Jadi seeloknya kita menjauhi perkara yg syubhah.

  • En.Arif..maaf bertanya…adakah En.Arif menjual islamik fund sahaja atau semua fund..dan bagaimana dengan downline2 En.Arif..sebab berbalik kita pada soalan mahdi..hukum dr segi syarak..komisen sebagai utc…Jadi dlm hal ni rasanya jika kita sebagai upline sewajarnya kita menekankan kpd dowline kita..supaya menjual islamik fund sahaja..maaf sekiranya saya tersalah..terima kasih.

  • Salam, Sy adalah slh seorg dwnline en.Arif. From my point of view, sy rasa sbgi umat Islam adalah lbh baik menjual islamic fund sj. Sy sendri akan promo islamic fund sj tak kira bangsa & agama. Kan lbh afdal.. En Arif pun byk menekankan kpd dwnline2 yg lain ttg islamic fund…Sy amat b’utg & bertuah krn berada dlm group En Arif. Dia byk bg morale support….A+++upline!!

  • Salam Smua;

    Klu nak tau lebih jelas boleh g ke web http://www.zaharuddin.net … Kat ctu lebih jelas lagi pasal hukum dan perundangan ekonomi dan muamalah secara islam. Trus terang sya katakan web ustaz zaharuddin nie byk menyedarkan sya konsep dan cara “apa yang boleh & xboleh” dalam perlaksanaan secara islamik dlm bidang ekonomi, bisnes dan sebagainya. So…rajin2 la surfing ekkk…. 😀

  • Tak de komen.Semuanya berjalan lancar.Terimakasih kepada En.Arif serta isteri kerana memberi peluang saya menyertai PM ini dan seterusnya dapat saya menambah pendapatan saya melalui cara ini.Sebenarnya saya memang minat dalam bidang saham dan unit trust ini ,cuma tak orang yang ingin mengajak saya menyertainya.Kepada sesiapa yang ingin cuba menyertai agen unit trust ini jangan tunggu lagi …nanti rugi.Target saya untuk mendapatkan semula wang yuran exam saya pun dapat hampir tercapai.Terimakasih kepada kawan2 yang menyokong saya.

  • tompang lalu..saye pun bdk baru belajar..en arif,blh kenalkan saye dgn UTC yg muda2 tak..bkn nya apa..boleh la bekongsi sket crita…bila tgk geng sebaya wat sales gempak2 barula bsemangat jiwa muda ni..huhu…

  • Farhana, ramai yang muda2 contohnya Zaidy 019-999 6889, Akif 017-9872744, Firdaus M Sukki 013-2046384, Hawa 012-2426384, Firdaus Ibarahim 016-3150895 dan ramai lagi. You can call them. Kita akan buat Business Opportunity Preview this Sat 21-jun-08 9:30am to 1200tgh at Level 50 Menara TM, Pantai Baru. Datanglah & invite your friend to visit http://www.myunittrust.com/seminar

  • Salam to all readers, to Arif, congratulations. Your blog is so interesting. Those in Caliph group, you are lucky coz your leader is so committed in the business. You can learn a lot of things with him. See u you at the top.

  • Wan Nazarudin,
    Thanks. I admire you too. Even though you are the man without GAM, you can do outstandingly well. Top AM. And now already a GAM.

    Thanks also for sharing your agency BOP at Bangsar last time. I learned a lot.

  • Saya berminat nak jadi PM unit trust agen….baca macam best…saya memang ada minat dalam financial nih …tapi saya 1 benda pun tak tau…..bila saya baca macam macam financial term ni …jadi segan lak….jadi ada sesaper buleh tolong saya?
    step by step macam mana nak jadi agen.

  • En.Arif saya telah berjumpa dengan En Yusoff pada hari sabtu lepas 18/7/2009.Saya telah mendengar penerangan dari beliau insyaallah saya berpendapat yang industri ini sangat menarik namun begitu masih banyak lagi perkara yang perlu saya pelajari.
    (exam date blom confirm lagi) Terima Kasih.

  • Good Azizul.

    Yusof will do all the necessary for you. You have shown your first D to success while communicating with me last week. And now you have registered to become a unit trust consultant – this is the second D. And the third D is your Determination.

    First D is Desire or Dream. The second D is Decision. Congratulations…to take the path that only 10% of the population willing to take.

  • I already done my own study about unit trust industry, the basic concept and how the investment all about, tapi selling skill tu yang saya blom pro dengan ayat ayat power untuk close deal, orang berpegalaman ni sure ada ayat ayat power yang boleh kasik client terus sign up…kasik turun ilmu sket…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*